Utstilling

Utstilling av hund - en helt ny verden for oss - full av nye begrep og rare forkortelser. Men det må vi prøve!

Nkk's utstillingsregler

Ny i ringen - fra Hundesport 7/8-2002

Altautstillingen 23/6 2012

Very good :-)

Feminin tispe. Meget god type. Bra hode oguttrykk. Bra nakke. En anelse rak i front og noe fallende kryss. Tilstrekkelig benstamme til størrelsen. Gode poter. Bra bevegelse fra siden. En anelse trang bak. Trivelig temperament og vel vist.

Altautstillingen og utstilling i Kirkenes 2009....

På Altautstillingen ble det til en HP og i Kirkenes en 1. premie. Hmmmmm... dette gikk feil vei. Haha

Altautstillingen 13/6, kritikk: Middels stor. God farve. Edel og elegant. Sterk hals og kropp, som godt kan få litt mer volum. Velutviklet gode poter.  Godt hårlag, godt gemytt og gode bevegelser.

Kirkenes 20/6, kritikk: Fem (?) endda litt tynn og uutviklet tic (?), tynn i kropp, knappt vinkede i skulder, fin farge, fin bevegelse.

Kvalsund 3/5 2009

Omsider på utstilling igjen - nå i klassen unghund. Denne gangen i regi av Vestfinnmark Fuglehundklubb, avdeling Hammerfest. Vi startet fra Alta i 9-tiden og var fremme i Kvalsund Flerbrukshall i god tid. Vi var ikke i ringen før i halv et-tiden. Merethe og Sigfrid var også der med deres hunder Såhnja og Kadie.

Dixi var sitt vanlig jeg; begeistrert, tillitsfull og klar til å leke. Vi ble kalt inn alene i ringen og fikk følgende:

 • 1 kval (rød sløyfe)
 • 1 konk (rød sløyfe?)
 • CK
 • Cert - certifikat
 • 1 btk
 • BIR - beste i rasen
 •  

Det var Nils Molin som var dommer og han ga oss følgende kritikk: Utmerket helhet, bra proporsjoner, elegante linjer, ennå en anelse u-utviklet, bra neseparti og stopp, meget bra vinklet.
Man kan vel ikke være annet enn fornøyd med det???

 

Hammerfest 26/4 2008


Første utstilling av Dixi var i Hammerfest 26/4 i regi av Hammerfest hundeklubb. Hele familien, dvs Dixi, matmor, Tobias og Nikolai dro dit dagen før og overnattet på Hammerfest turistsenter. Neste dag var vi på plass i ridehallen for å vise frem den flotte hunden vår. Hun oppførte seg eksemplarisk og var rolig og grei. I gruppe 7 var det i utgangspunktet meldt på 5 hunder; 3 engelsk settere, en italiensk spinone og en ungarsk vizsla, men 2 av engelsk setterne dukket ikke opp, så da var det 3 igjen i gruppen.

Vi ble kaldt inn i ringen enkeltvis og startet med å hilse pent på dommeren - og vise tenner. Gikk sånn noenlunde. Deretter var det å gå en runde i ringen - og en tur på skrå. Deretter stilte vi opp - så godt vi klarte. Hmmm - og så fikk vi masse sløyfer og rosetter. Alle 3 deltakere inn i ringen - og dommeren bestemte hvem som var BIG - best i gruppe denne dagen. Her ble vi nr. 3.

Vi fikk:

 • rød og gul sløyfe (for deltakelse, tror jeg)
 • rød sløyfe (1. premie)
 • lilla sløyfe (HP: hederspremie)
 • gul og rosa rosett - BIG 3 (rosa: valp, gul: 3. plass)
 • Rød og gul rosett - BIR valp (BIR: Best i rasen) - hmmmm - det var jo bare en da, men OK

Dessuten fikk vi en rygsekk og en pose med hundesnacks i premie!

Kvalitetskritikk:

Velutvikled og meget lovende valp. Velformet hode. Fint uttrykk. Utmerket hals. Utmerket kors (+?), Bra kropp for alderen. Kunne ha hatt bedre frembensvinkler. Utmerket bak. Utmerket tassar (?). Rører seg med utmerket steg (fritt oversatt! Dommeren var svensk: Ann-Christin Johansson).

Vi er storfornøyde!

21/6 2008

21. juni arrangeres det utstilling i Kirkenes, hvor vi akkurat rekker å være med i valpeklassen.

14. juni er det Alta Fuglehund klubb som har utstilling - bare av fuglehunder, tenker jeg.

Også Alta Hundeklubb skal ha en (prøve)utstilling i løpet av våren/sommeren.