Vinter

Vinteren kan være veldig varierende heroppe nord. På sitt allerbeste handler det om sne, sol og ikke alt for mye kulde. Men tidlig på vinteren kan det være mørkt, surt og veldig skiftende - og da er det en utfordring å finne gode steder å gå tur. Men når først sneen er kommet og mens det ennå er mørkt - har Alta mange muligheter i form av skiløyper rundt om i byen.

På Alta Kommune sine nettsider finner man oversikt over skiløypene i Alta Kommune. Der finner du også kart over løypene. Fordelen med skiløypene er at det er lys de fleste steder, men hodelykt kan være kjekt å ha uansett. Viktig å huske når du ferdes i lysløypene (og egentlig alle andre steder) er å ha hunden under kontroll og/eller i bånd. Hvis hunden din ikke er så veloppdragen at den går ut av løypa for å gjøre fra seg, er det god kotume å plukke opp eller kasten skiten ut av løypa.

Hvor
Byløypa Byløypa kan man starte på fra mange ulike steder. Det enkleste jeg gjør er å ta skiene på ved huset mitt og starte ut. Da er det en runde i Komsa som er målet. Fin tur på ca. 5 km.
Sandfallet Også ved tur på Sandfallet kan man starte fra ulike steder. Et sted å starte er ved Høgskolen, et annet ved Sandfallet skole.
BUL-løypa Start fra Gakori skole, Hjemmeluft, Folkehøgskolen eller Skillemoen
Sarves/Nipivann
Kaiskuru Her bruker vi ikke å gå så mye - tenker at de som vil gå fort på ski skal få ha disse løypene for seg selv.
Tverrelvdalen Start fra Kaiskuru
Saga/Nerskogen Start fra Kaiskuru
Kvenvik Start fra Aslakheimen eller fra Kvenvikmoen hotell. Uten lys.

 

Skillemoen Her kan du gå i skogen eller komme deg inn på skiløypa mellom Gakori og Eiby.
Åkergjerdet Skikkelig hundelufteplass. Med mye hestemøkk. Hva mer kan man ønske seg
Holmen Start fra parkeringsplassen rett over brua, inn til venstre. Masse fine løyper kjørt opp av hundekjørere.
Altaelva Med start fra parkeringsplassen rett over brua, inn til venstre. Følg elveleiet lengst til venstre, når du følger elva oppover
Militærlageret på høyre side av veien, vis a vis Åkergjerdet (litt lenger vekk fra Alta)